Vad ska man äta för att gå ner i vikt? Lista över de bästa produkterna för viktminskning

färska grönsaker för viktminskning

De flesta som har fattat ett fast beslut att gå ner i vikt tröttar ut sin kropp med strikta dieter, men detta tillvägagångssätt är fel.

Nutritionister har länge bevisat att för att normalisera vikten måste du komponera en diet korrekt.

Menyn bör innehålla livsmedel som innehåller en liten mängd kalorier, påskynda metaboliska processer, normalisera matsmältningen, ge en känsla av mättnad, kompensera för bristen på vitaminer och mineraler.

Vad man ska äta för att gå ner i vikt snabbt

grönsakssallad för viktminskning

Produkter för viktminskning bör innehålla den optimala mängden proteiner, fetter, kolhydrater (BJU), vitaminer och mineraler. Sådan mat bör ätas med en diet för att påskynda ämnesomsättningen och normalisera matsmältningsorganens funktion.

Fisk är rik på proteiner, hälsosamma fetter (Omega-3, 6), fosfor, fluor, jod, retinol, tokoferol, kolekalciferol. När du bantar måste du äta fisk med låg fetthalt (4%). Gå ner i vikt rekommenderas för att använda torsk, flodabborre, kummel, flundra, etc.

Viktig!När du går ner i vikt bör rökt och stekt fisk uteslutas från menyn. Produkten måste kokas, ångas, bakas (utan olja). Fisk kan ätas 4 gånger i veckan.

Listan över de mest användbara livsmedel för en diet kan kompletteras med kalkon, kyckling och kalvkött. I jämförelse med fläsk innehåller fjäderfäkött mer proteiner, mindre fetter, och tack vare mineraler rensas levern från fetter, lipidmetabolismen normaliseras. Protein från kalvkött smälts med 90 %, detta är den högsta andelen bland olika köttsorter.

För att gå ner i vikt måste du fylla på kosten med ägg. De är rika på proteiner, vitaminer E, D och grupp B.

mejeriprodukter för viktminskning

Bland de som går ner i vikt är frågan om vad mer man ska äta för att snabbt gå ner i vikt relevant, listan över hälsosamma livsmedel kan kompletteras med mejeriprodukter:

 1. Kefir innehåller nyttiga bakterier som återställer tarmens mikroflora och påskyndar metaboliska processer. Drycken mättar snabbt och normaliserar avföringen.
 2. Fyll på kosten med kesodiet, eftersom den är rik på kalcium, protein. Detta är ett livsmedel med låg glykemiskt halt som kan konsumeras under middagen.
 3. Mjuka sorter av ostar (feta, mozzarella) innehåller ett minimum av kalorier, många användbara ämnen, tillfredsställer snabbt hunger.

Dessa är livsmedel som en kvinna och en man kan äta när de går ner i vikt.

Uppmärksamhet!Det rekommenderas att välja mejeriprodukter med medelhög eller hög fetthalt, eftersom de innehåller linolsyra, som är nödvändig för att omvandla fett till energi. Men du bör följa normen, eftersom ett överskott av detta ämne kommer att leda till viktökning.

Inte alla som går ner i vikt vet vilka spannmål som bränner fett och hjälper till att rensa tarmarna. För att göra detta, fyll på menyn med sådana spannmål:

 1. Hirs kontrollerar lipidmetabolismen, normaliserar mängden kolesterol, matsmältningen, påskyndar borttagningen av fetter, ger en känsla av mättnad.
 2. Vetegryn innehåller ett minimum av kalorier, förhindrar ansamling av fett, bromsar åldrandet, förbättrar hår och naglars tillstånd.
 3. Korn orsakar inte allergier, renar kroppen från skadliga ansamlingar och deltar i fettmetabolismen.
 4. Bovete är rikt på järn, mängden fett i spannmål är minimal, det stillar snabbt hunger.
 5. Havregryn är rik på fibrer, kalcium, zink, aminosyror etc. Det renar kroppen, påskyndar fettförbränningen.

Det är svårt att föreställa sig en diet utan grönsaker, de innehåller få kalorier (förutom stärkelsehaltiga), mycket fibrer, vitaminer, mineraler.

grönsaker med lågt kaloriinnehåll

Lista över kostgrönsaker:

 1. Gurkor stimulerar tarmens rörlighet.
 2. Kål påskyndar viktminskning, ökar muskeluthålligheten, kontrollerar glukosnivåerna.
 3. Morötter är rika på betakaroten, mineraler och olösliga fibrer.
 4. Tomater normaliserar ämnesomsättningen, minskar mängden kolesterol.
 5. Rödbetor normaliserar avföring, har en diuretisk effekt och är involverad i lipidmetabolismen.
 6. Paprika innehåller mycket askorbinsyra.
 7. Bönor förhindrar absorptionen av stärkelse, minskar aptiten.
 8. Selleri renar kroppen.
 9. Zucchini stimulerar tarmens motilitet, normaliserar vatten-saltmetabolismen.
 10. Pumpa påskyndar ämnesomsättningen.

Dessa är inte alla grönsaker som minskar vikten.För att gå ner i vikt måste du fylla på kosten med örter, kålrot, sallad, lök, vitlök.Sådan mat har ett negativt kaloriinnehåll, och mer energi kommer att läggas på att bearbeta den än den kommer in.

Frukter som bränner fett inkluderar äpplen, ananas, grapefrukt. Dessa produkter förbättrar tarmens mikroflora, aktiverar ämnesomsättningen, påskyndar absorptionen av mat och eliminerar överflödig vätska.

Dessa är huvudgrupperna av livsmedel som ökar ämnesomsättningen för att gå ner i vikt, minska kroppsvikten och bränna fett.

Viktig!Att gå ner i vikt är viktigt för att veta hur man äter så att vikten går bort. Det är nödvändigt att kombinera produkterna korrekt för att få maximal nytta. Annars saktar processen att dela maten ner, gifter ackumuleras i kroppen och en del av näringsämnena absorberas inte.

Om du vet vad du ska kombinera med vad, kommer fettförbränningsprocessen att vara under din kontroll.

Vilken mat bränner fett och främjar viktminskning

hälsosam mat för viktminskning

Kosten hemma för kvinnor och män innebär användning av fullkorn. Mycket energi kommer att läggas på att klyva fullkorn, grova kostfibrer renar tarmarna och stillar hungern.

De mest effektiva lågmalda mjölprodukterna för viktminskning:

 1. Brunt eller svart ris.
 2. Gröt.
 3. Bovete.
 4. Bulgur.
 5. Fullkornsrågbröd.

Mejeriprodukter som bränner fett för snabb viktminskning:

 1. Keso med en fetthalt på 4, 5 till 9%.
 2. Naturell yoghurt.
 3. Vasslemjölk.
 4. Hård ost.
 5. Kefir.

Grapefrukt är den mest effektiva produkten som främjar fettförbränning.Att gå ner i vikt rekommenderas att konsumera ½ frukt om dagen före en måltid för att minska aptiten, påskynda nedbrytningen av fettvävnad. Med hjälp av grapefrukt ökar vävnadernas känslighet för insulin, nivån av socker i blodet minskar, då blir personen likgiltig för godis och äter inte för mycket.

Hemma hjälper grönt te utan socker att normalisera vikten. Denna dryck förbättrar hjärtfunktionen, påskyndar blodflödet och ämnesomsättningen.

Inte alla som går ner i vikt vet vad frukt och bär hjälper till att gå ner i vikt. Nästan alla livsmedel i denna kategori (med undantag för bananer, vindruvor) påskyndar processen med fettförbränning. Det rekommenderas att fylla på kosten med äpplen, päron, citrusfrukter, hallon, jordgubbar, körsbär etc. Dessa produkter som hjälper till att gå ner i vikt fungerar genom att rena kroppen från gifter och gifter.

grönsaker för snabb viktminskning

Kål, broccoli, gurka är livsmedel som bör betonas under dieten. De första 2 produkterna rengör tarmarna, innehåller en minimal mängd kalorier.

Läkare säger att flickor måste äta broccoli, eftersom denna växt innehåller fytoöstrogener och inte tillåter dig att gå upp i vikt. Gurkor aktiverar ämnesomsättningen, påskyndar fettförbränningen.

Med hjälp av kryddor kan du påskynda blodflödet, stimulera ämnesomsättningen och normalisera matsmältningen. De bästa kryddorna för att bränna fett:

 1. Pepparrot, senap, vitlök.
 2. Ingefära, kanel.
 3. Svart, röd paprika.
 4. Vinäger.

Röda sorter av fisk som hjälper till att gå ner i vikt innehåller mycket vitaminer och mineraler. Denna produkt eliminerar hunger under lång tid, ger kraft, förhindrar ansamling av fett.

Inte alla som går ner i vikt vet vad de ska äta för att förstöra kroppsfett. För att göra detta rekommenderas det att konsumera kalla soppor på grönsaksbuljong, såväl som färska juicer från grönsaker, frukt, bär. Bearbetningen av kall mat och dryck kommer att förbruka 2-3 gånger mer energi.

Vilken mat minskar aptiten och hjälper till att gå ner i vikt

äpplen för viktminskning

Det är värt att ta reda på vad du ska äta om du ofta känner dig hungrig. I det här fallet bör du vara uppmärksam på följande produkter:

 1. Kikärter, bönor, linser innehåller proteiner, fibrer, antioxidanter, element av grupp B, som dämpar hungerkänslan. Kokta eller konserverade bönor kan vara ett bra mellanmål när du är på diet.
 2. Ett äpple som äts 20 minuter före en måltid orsakar mättnad, sedan äter en person en mindre portion. Soppa fungerar på ett liknande sätt, vilket rekommenderas att konsumeras före huvudrätten.
 3. Ätliga alger (tång, nori, kombu) är inte bara mycket användbara, utan minskar också aptiten med 30%.
 4. Grönt te får kroppen att bränna fler kalorier, medan antioxidanter försiktigt dämpar aptiten.
 5. Ägg innehåller högkvalitativt protein som hjälper till att kontrollera aptiten.
 6. Nötter innehåller mycket kalorier, men ger snabbt en mättnadskänsla, reglerar blodsockernivån.
 7. Avokado kan ätas under middagen för att stilla hunger, mätta kroppen med användbara ämnen.
 8. Mörk choklad minskar suget efter söt, salt mat.
 9. Citron mättar snabbt, saktar ner absorptionen av socker, påskyndar fettförbränningen.
 10. Vitlök aktiverar "mättnadscentret" i hjärnan, dämpar hungern och påskyndar förbränningen av kalorier.

Dessa är huvudprodukterna som minskar aptiten och minskar vikten.

Det här är intressant!Om du känner dig hungrig, drick sedan vatten, efter 10 minuter kommer denna obehagliga känsla att avta. Nutritionists rekommenderar att dricka ett glas vatten före varje måltid, då äter en person mindre.

Havsfisk påskyndar ämnesomsättningen, dämpar aptiten.

Det är bättre att ersätta godis med frukt, till exempel citrusfrukter. Om du har lätt för att få allergier rekommenderas att äta en banan eller ett äpple.

Att gå ner i vikt är intresserade av vilka säsongsbetonade livsmedel som är bra för en diet. Introducera pumpa, morötter, rödbetor, kål i kosten, som ett alternativ kan du lägga till surkål till kosten. Sådan mat är rik på näringsämnen, påskyndar fettförbränningen.

Du kan komplettera rätter med kryddiga naturliga kryddor utan salt. För att stilla hungern rekommenderas det att använda paprika, gurkmeja, chilipeppar, senap, torra örter.

Expertutlåtanden

expertutlåtanden om viktminskning

Professionella nutritionister säger att för att minska kroppsvikten och hålla dig i form under lång tid måste du äta rätt.

Kosten bör bestå av hälsosam mat som innehåller den optimala mängden proteiner, fetter, kolhydrater och andra näringsämnen.

Strikta dieter hjälper till att minska vikten ett tag, men det kommer snabbt tillbaka.

Elena Zlatinskaya, nutritionist

En nutritionist säger att det finns så många enkla livsmedel som kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Läkaren råder att fylla på menyn med äpplen, grapefrukt, fikon, ananas, kiwi, avokado. De renar kroppen från skadliga ansamlingar, påskyndar ämnesomsättningen, förbättrar utseendet.

Kål, kelp, morötter, svamp, gröna (persilja, sallad, spenat), selleri hjälper till att gå ner i vikt.

Mjölk, mejeriprodukter, magert kött, fisk, ägg, baljväxter innehåller mycket protein. Mycket energi kommer att spenderas på dess bearbetning, så fett förbränns även under vila. Också, gå ner i vikt bör vara uppmärksam på klibröd, bovete, havregryn, opolerat ris.

Kryddiga kryddor påskyndar fettförbränningen, förbättrar blodkärlens tillstånd. Kanel minskar glukosnivåerna och äppelcidervinäger dämpar aptiten.

Att dricka med en diet rekommenderar läkaren grönt te, filtrerat vatten, kall färskpressad juice.

Elena Shchetinina, nutritionist

Läkaren i den högsta kategorin råder dem som går ner i vikt att följa följande regler:

 1. Introducera livsmedel som påskyndar ämnesomsättningen i menyn, men använd dem med måtta för att tillfredsställa kroppens dagliga behov av näringsämnen.
 2. Minsta kaloriinnehåll i kosten är från 1300 till 1700 kcal. Med en brist på kalorier saktar kroppen ner processen med matsmältning och fettförbränning. Det är svårt att återställa ämnesomsättningen efter strikta dieter, eftersom kroppen fortsätter att samla fett i reserv.
 3. För att påskynda fettförbränningen, träna.
 4. Eliminera bearbetade livsmedel från menyn, som innehåller mycket fett, salt.

Byt ut saltade nötter med enkla, vitt bröd med fullkorn, fläsk med kalkon, godis med frukt, då kommer du att kunna normalisera din vikt.

Tatyana Krasnikova, nutritionist

En erfaren nutritionist hävdar att strikta dieter för viktminskning är kontraindicerade. Genom att minska kaloriinnehållet i kosten märker en person att vikten går bort, men han tänker sällan på varför. Kroppen ger upp fett sist, eftersom det är dess strategiska reserv.

Kroppsvikten minskar på grund av vätskeförlust och muskelnedbrytning, sedan saktar metabola processer ner ännu mer. Och detta är rätt sätt att öka kroppsfettet.

För hälsosam viktminskning måste du äta mat som minskar mängden fett i kroppen och provocerar muskeltillväxt. För att göra detta måste du fylla på menyn med grönsaker, örter, citrusfrukter, mejeriprodukter, dietkött, fisk, skaldjur, etc.

Huvudslutsatser

För att gå ner i vikt måste en person följa följande regler:

 1. Kosten ska vara varierad, innehålla den nödvändiga mängden proteiner, fetter, kolhydrater, vitaminer, mineraler.
 2. Ät fisk med en fetthalt på upp till 4%, dietkött.
 3. Inkludera fermenterade mjölkprodukter med medelhög eller hög fetthalt i din kost, men följ doseringen.
 4. Fyll på menyn med spannmål, fullkorn.
 5. Var noga med att konsumera icke-stärkelsehaltiga grönsaker, grönsaker.
 6. Ät äpplen, citrusfrukter, ananas, bär.
 7. Kombinera produkter på rätt sätt.
 8. Drick vatten före måltider för att minska din aptit.
 9. Inkludera grönt te, kall färskpressad juice, grönsakssoppor i din kost.
 10. Koka, ånga, baka (utan olja) mat.
 11. Kombinera rätt kost med träning.

Genom att följa dessa regler kommer du inte bara att gå ner i vikt, utan också förbättra din hälsa.